Regelgeving

Uw pensioensadviseur in Etten-Leur en omgeving

Regelgeving

Op 1 januari 2015 is de wetgeving rondom pensioenen veranderd. De belangrijkste veranderingen waren dat de mogelijkheden tot pensioenopbouw zijn beperkt en dat wanneer iemand meer dan € 100.000, - verdient, niet automatisch over het gehele salaris pensioen opbouwt.

Per januari 2014 is door de Wet Verhoging AOW-en pensioenrechtleeftijd de pensioenleeftijd naar 67 jaar gegaan. Dit houdt in dat grotendeels de pensioenregelingen omgezet zijn naar de pensioenleeftijd van 67 jaar. Voor het pensioen dat u tot 1 januari 2015 heeft opgebouwd geldt de pensioenleeftijd van 65 jaar. Als u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, ontvangt u als ondernemer uw pensioen in de vorm van AOW.

Kunnen we u helpen?

Bel, app, mail of chat met ons.

telefoon
Bel naar: 076-5021087
e-mail
Mail naar: info@luyten.nl
whatsapp
Whatsapp naar 06-10518932
chat
Chat niet beschikbaar
facebook
Stel je vraag op Facebook
twitter
Stel je vraag op Twitter

Eerlijk en persoonlijk advies

Als u graag geïnformeerd wordt over laatste ontwikkelingen die uw pensioen aangaan, wilt weten wat de hoogte van uw pensioen is en of u wel of geen pensioentekort heeft, staat onze pensioenadviseur graag voor u klaar. Maak vrijblijvend een afspraak of loop bij ons binnen op ons kantoor in Etten-Leur.

Contact

Downloads

Download hieronder de documenten die van toepassing zijn op uw regelgeving.

Overbrugging AOW-gat voor ondernemers

De leeftijd om met pensioen te gaan, gaat stapsgewijs omhoog. Wanneer u nu geniet van uw prepensioen of VUT, kan het door de pensioen wetswijziging voorkomen dat u geconfronteerd wordt met een inkomensgat oftewel een pensioengat. Het ontstaan van dit tekort is te wijten aan het later ingaan van de AOW-uitkering vanuit de overheid waarbij uw prepensioen- of VUT-uitkering wel voor die tijd ophoudt. Informeer bij onze pensioenadviseur of u recht heeft op een overbruggingsregeling en wat de vergoeding voor u zal zijn. Er kan tot 2023 van deze regeling gebruik worden gemaakt.

Team Pensioen

Jan Groeneweg
Pensioenadviseur

Robert Hanssen
Pensioenadviseur

Reviews

De ongezouten mening van onze klanten! Wat vindt u van onze dienstverlening? Wij staan open voor elk klein of groot verbeterpunt op allerlei gebieden als service, onafhankelijk advies, deskundigheid en prijs-kwaliteitverhouding.
Schijf ook een review en help ons en andere met hun keuze.

Gemiddelde beoordeling
4,5 reviews 2 reviews

Reviews
Luyten Adviesgroep
Trivium 50, 4873 LP, Etten-Leur
Tel.: 076-5021087 E-mail: info@luyten.nl


Openingstijden
Ma t/m Do: 8:30 tot 17:30 uur
Vr: 8:30 tot 17:00 uur