Luyten logo icon Luyten logo
Melkveehouderij De Vooght

Melkveehouderij De Vooght

Vader en zoon hebben een hart voor hun koeien. De melkveehouderij is altijd in ontwikkeling, met het oog op innovatie, automatisatie en de natuur.

Het melkveebedrijf van familie de Vooght

Het melkveebedrijf van familie de Vooght in Etten-Leur werd in 1956 opgericht. Ad de Vooght en zijn gezin hebben het in 1996 overgenomen van zijn ouders. Wat begon als een gemengd bedrijf, met zowel koeien als varkens, richten ze zich nu volledig op de melkveehouderij. Met 110 melkkoeien wordt er jaarlijks meer dan 1 miljoen liter melk geproduceerd.

“Als er iets is en je belt met Luyten, ze weten gelijk waar je het over hebt.”

Melkveehouderij De Vooght

Melkvee en een zorgboerderij

Ad en zijn vrouw zijn ook een zorgboerderij gestart. In 2003 ontvingen ze de eerste cliënten voor dagbesteding. Een tijd waarin de zorgboerderij nog in opkomst was. De combinatie van een melkveehouderij en een zorgboerderij is veelzijdig. Op de zorgboerderij wordt gezorgd voor de kalfjes, het pluimvee, de grote moestuin, er is meer dan genoeg te doen.

Luyten afbeelding

Het beste voor de boer en de koe

Met de bouw van een nieuwe stal kwam direct een uitdaging naar voren. Zo efficiënt mogelijk melken. Dit resulteert in een hogere opbrengst, minder arbeid en meer rust voor de koeien. Ze kozen niet voor de standaard. In plaats daarvan werden er 2 melkrobots geïnstalleerd. De keuze voor mechanisatie zorgt ervoor dat Ad en Dirk zelf meer tijd hebben voor andere werkzaamheden. Ook voor de koeien zelf is het fijn. Ze worden vaker gemolken en kunnen zelf bepalen waar ze gemolken worden.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding

Met het oog op de toekomst

Ad en Dirk denken in mogelijkheden. De toekomst zien ze positief tegemoet. “Er zullen altijd boeren blijven, maar dan meer geautomatiseerd en gericht op de natuur”. Om het bedrijf succesvol voort te zetten zullen er aanpassingen moeten volgen. De regelgeving blijft zich aanscherpen, ook daar moet constant op worden ingespeeld. Door steeds concessies te doen, en te blijven doen, kan de melkveehouderij blijven draaien.

Luyten geeft advies op maat

Bovenstaande vraagstukken vragen heel wat kennis van regelgeving en financiën. Luyten Adviesgroep Luyten Adviesgroep helpt daarbij. Familie de Vooght werkt al heel wat jaren samen met Luyten, naar volle tevredenheid. “Als er iets is en je belt met Luyten, ze weten gelijk waar je het over hebt. Het zijn mensen die verbonden zijn met de agrarische sector, ze weten waar je over praat.”

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding
Ook eens sparren met ons over jouw bedrijf?
Neem contact met ons op.
Naar de contact pagina Direct bellen