Luyten logo icon Luyten logo

Aanvullen werkgeverspensioen

Ik wil eerder stoppen met werken. Is mijn werkgeverspensioen genoeg? Hoe kan ik mijn pensioen aanvullen? Misschien denk je ook wel eens na over je pensioen. Lekker leven in alle vrijheid, het liefste op hetzelfde niveau als nu. Weet jij of dat kan met je huidige pensioenregeling? Misschien moet je die wel aanvullen. Soms heb je namelijk niet genoeg aan je AOW-uitkering en werkgeverspensioen. Bijvoorbeeld omdat je tussentijds even gestopt bent met werken of van baan bent gewisseld met minder of geen pensioenopbouw. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je pensioen aan te vullen. Denk maar aan extra sparen of beleggen. Dat kan zelfs belastingvoordeel opleveren, zoals bij een aanvullend pensioen dat je opbouwt in een lijfrente. De pensioenadviseurs van Luyten in Etten-Leur kijken met jou welke pensioenoplossingen en -verzekeringen het beste bij jou passen. Ze hebben alle opleidingen en kennis beschikbaar voor een uitermate professioneel en doordacht pensioenadvies. Gewoon om de hoek, in Etten-Leur.

Eerlijk en persoonlijk advies

Komen er nieuwe pensioenwetten aan? Wat verandert er voor mijn pensioen als ondernemer? Wat is de status van mijn werkgeverspensioen? En hoe kan ik aanvullend werkgeverspensioen het beste opbouwen? Voor al je pensioenvragen staan onze pensioenadviseurs in Etten-Leur voor je klaar. Door hun kennis en ervaring kun jij de beste pensioenkeuzes maken.

Contact

Downloads

Download hieronder de documenten die van toepassing zijn op jouw pensioen.

Algemene voorwaarden

Vermogen opbouwen

Dienstverleningsovereenkomst

Aanvullen werkgeverspensioen

Als je een bepaald inkomen hebt, kun je via je werkgever extra sparen voor je pensioen. Dat is vaak een mooie manier om je nabestaandenpensioen en ouderdomspensioen aan te vullen. Maar is het ook voor jou interessant om extra pensioen te sparen via je werkgever? Onze pensioenadviseurs maken samen met jou je pensioensituatie inzichtelijk en geven uitleg over alle mogelijkheden om je pensioen aan te vullen. Benieuwd wat het beste past bij jouw situatie? Wij informeren je graag.

Sparen met belastingvoordeel

De premie voor het aanvullende pensioen is voor je eigen rekening. Hij wordt namelijk door je werkgever ingehouden op je salaris. Er zitten twee voordelen aan op deze manier je pensioen aanvullen: zelf hoef je niets te ondernemen en je hoeft geen belasting te betalen over het bedrag dat je bij elkaar spaart. Net als bij een gewoon pensioen betaal je wel belasting over de pensioenuitkering die je later krijgt.

Je pensioen uitbreiden

Je wil een hoger pensioen. Hoe kun je je pensioen uitbreiden? Sparen en beleggen zijn de makkelijkste manieren om bij te dragen aan je pensioen. Je kunt per maand zelf bepalen hoeveel je inlegt. Heb je deze maand wat extra over? Dan kun je extra inleggen op je pensioen. Heb je juist die ene dure aankoop gedaan? Dan doe je een maand wat minder. Zo kun je zelf je pensioen bepalen. Weten hoe je het beste kunt sparen of beleggen voor je pensioen? Kom gerust eens langs voor een compleet financieel en betrouwbaar pensioenadvies in Etten-Leur.

Sparen of beleggen?

Hou je van zekerheid en weinig risico? Kies dan voor sparen voor je pensioen. Dit kan in verschillende vormen en je hebt altijd toegang tot je spaargeld. De spaarrente is de laatste jaren wel aan de lage kant, waardoor het voor jou als spaarder niet altijd gunstig is. Beleggen kan je helpen om het gewenste rendement te halen waarmee je je pensioen aanvult. Wat paste het beste bij jouw wens voor een hoger pensioen? Misschien wel een mix van sparen en beleggen. Onze pensioenadviseurs geven je betrouwbaar pensioenadvies in Etten-Leur en omgeving.

Team Pensioen