“Uw adviseur in pensioenen in Etten-Leur en omgeving”

Aanvullen werkgeverspensioen

Wanneer u straks met pensioen gaat en op dezelfde voet wilt leven als u nu doet, kan het mogelijk zijn dat uw pensioen moet gaan aanvullen. Het kan namelijk zijn dat u niet genoeg heeft aan uw AOW-uitkering en werkgeverspensioen. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld dat u tussentijds even gestopt bent met werken of dat u van baan bent gewisseld waarbij u minder of geen pensioenopbouw hebt gehad. Om uw pensioen aan te vullen, heeft u de mogelijkheid om zelf wat extra te sparen of te beleggen. In sommige gevallen kan dat zelfs belastingvoordeel opleveren, denk aan aanvullend pensioen dat u opbouwt in een lijfrente.

Eerlijk en persoonlijk advies

Als u graag meer informatie wenst over de huidige ontwikkelingen op het gebied van pensioenen, wat de status is van uw werkgeverspensioen en welke mogelijkheden er zijn om aanvullend werkgeverspensioen te creëren, staat onze pensioenadviseur graag voor u klaar. Hij vertelt u er graag meer over.

Contact

Downloads

Download hieronder de documenten die van toepassing zijn op uw pensioen.

Algemene voorwaarden

Vermogen opbouwen

Dienstverleningsovereenkomst

Aanvullen werkgeverspensioen

Wanneer u over een bepaald inkomen beschikt, is het mogelijk om via uw werkgever extra te sparen voor uw pensioen. Hiermee kunt u uw nabestaandenpensioen en ouderdomspensioen aanvullen. Het is daarom verstandig om uw pensioensituatie onder de loep te nemen en wanneer nodig aan te vullen. Naast dat wij u hierover kunnen informeren, kunt u tevens navraag doen bij uw eigen werkgever wat de mogelijkheden zijn.

Sparen met belastingvoordeel

De premie voor het aanvullende pensioen dient u zelf te betalen en draagt de werkgever niet aan bij. Deze extra pensioenpremie wordt door uw werkgever op uw salaris ingehouden. U geniet van twee voordelen door op deze manier uw pensioen aan te vullen: zelf hoeft u niets te ondernemen en daarnaast hoeft u geen belasting te betalen over het bedrag dat u bij elkaar spaart. Wel betaalt u belasting over de pensioenuitkering die later krijgt, zoals bij een gewoon pensioen.

Aanvullend pensioen via zelf sparen of beleggen

De meest makkelijke manier om zelf bij te dragen om uw pensioen uit te breiden is om zelf te sparen of te beleggen. Maandelijks kunt u zelf uw inleg bepalen. Wanneer u meer ruimte heeft belegt of spaart u meer en wanneer u wat krapper zit, iets minder of legt u niets in. Daarnaast bent u eigen baas over uw geld en u kunt het opnemen wanneer u wenst. Gaat u beleggen of sparen? Dan voorzien wij u graag van een compleet financieel en betrouwbaar advies.

Sparen

Wanneer u van zekerheid houdt, past sparen het best bij u. U loopt dan het minste tot geen risico. De spaarrente is echter de laatste jaren wel aan de lage kant, wat voor spaarders niet gunstig is. Sparen geeft wel de mogelijkheid dat u te allen tijde over uw spaargeld kunt beschikken. Er zijn diverse spaarvormen waaruit u de keuze hebt.

Team Pensioen

Robert Hansen
Adviseur leven/pensioen
Vivian Rombouts
Binnendienstmedewerker