Luyten logo icon Luyten logo
Groene kaart wordt internationaal verzekeringsbewijs

Groene kaart wordt internationaal verzekeringsbewijs

Van groen naar digitaal: verzekeringsbewijs op de mail

De groene kaart, het internationale verzekeringsbewijs voor jouw auto, motor of caravan. De kaart dankt zijn naam aan het herkenbare groene papier. Te alle tijden moet je kunnen aantonen dat jouw vervoermiddel verzekerd is.

Vanaf 1 januari versturen we het verzekeringsbewijs digitaal. In Nederland is het toegestaan om het bewijs digitaal te tonen. Zorg dus dat je deze makkelijk terug kunt vinden, bijvoorbeeld op je telefoon. Dit is ook handig om de verzekeringsgegevens in te kunnen zien bij pech of schade.

Toch liever een papieren variant mee? Je kunt deze uitprinten op wit papier, groen is niet langer verplicht. Geen printer thuis? Dat is geen probleem. Neem contact met ons op, wij sturen je een uitgeprinte versie toe.

Per land verschillend

Let goed op wanneer je naar het buitenland gaat. In sommige landen is een digitale versie niet voldoende. Natuurlijk is het mogelijk om een geprinte versie bij ons aan te vragen, in dat geval krijg je het internationaal verzekeringsbewijs opgestuurd.

Toch nog vragen informatie over het verzekeringsbewijs? Neem contact op met één van onze adviseurs, ze vertellen er graag meer over.