Luyten logo icon Luyten logo
De Hoon Melkgeiten

De Hoon Melkgeiten

Een melkgeitenhouderij met een toekomst, daar hebben Jasper de Hoon, zijn vrouw en zijn vader veel voor moeten doen. Met ambitie en frisse moed is er een herstart gerealiseerd.

Melkgeitenhouderij De Hoon

Een echt familiebedrijf. Samen met zijn vrouw heeft Jasper de Hoon het melkgeitenbedrijf in Etten-Leur overgenomen van zijn vader. Toch is ook zijn vader nog iedere dag op de werkvloer te vinden. Met veel trots staan ze waar ze nu staan. Een bedrijf met een goed vooruitzicht, dat was niet altijd vanzelfsprekend. Doorzettingsvermogen en het juiste advies hebben ervoor gezorgd dat de melkgeitenhouderij weer op vol vermogen draait.

“Luyten kan een zeer belangrijke rol spelen in het advies voor ons vraagstuk. Het is een partij met gevoel voor de agrarische sector.”

Melkgeitenhouderij De Hoon

Een goed vooruitzicht

Van 1991 tot 2001 waren er alleen nog maar melkkoeien te vinden in het bedrijf. Deze zijn vervangen door melkgeiten. In 2009 kwam de Q-koorts om de hoek kijken. Gelukkig is het bedrijf vrij gebleven van deze nare ziekte, maar door de slechte melkprijzen hebben ze een grote financiële klap gekregen. In 2011 hebben ze een aantal melkgeiten verkocht om de tegenslag op te vangen. Dit mocht helaas niet baten. In 2012 werden alle melkgeiten verkocht en stond het bedrijf leeg.

Dit was voor Jasper de Hoon geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Zijn vader en hij zijn bij andere bedrijven gaan werken, in de tussentijd is er gezocht naar mogelijkheden om het bedrijf weer voort te zetten. In 2014 konden er weer geiten gemolken worden in de geitenstal. De herstart van het bedrijf was een feit, en tot op heden met succes.

Luyten afbeelding

Energiebesparende maatregelen

Duurzaamheid omschrijft Jasper als een lastig begrip. Wanneer is iets echt duurzaam? Het is een combinatie van groene energie en efficiënt met middelen omgaan. Ze proberen zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen te treffen. De krachtvoerautomaat zorgt voor arbeidsverlichting en het voer wordt beter ingezet. Het krachtvoer wordt niet meer verwerkt in het mengvoer, zo gaat er geen kostbaar geitenvoer meer verloren. De geiten eten zo gezond mogelijk, wat ook van invloed is op de melkproductie.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding

Een belangrijke rol in advies

Arko heeft, vanuit zijn rol van Luyten, gezorgd dat het bedrijf weer draait. Vaak belt hij al op wanneer hij richting het werk gaat, soms ook op de terugweg naar huis. In het vraagstuk dat wij gaan krijgen kan Luyten een zeer belangrijke rol spelen in het advies Advies bij Luyten. Het is een partij met gevoel voor de agrarische sector. Ze kunnen veel voor ons betekenen.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding
Ook eens sparren met ons over jouw bedrijf?
Neem contact met ons op.
Naar de contact pagina Direct bellen