Luyten logo icon Luyten logo
Peeters Hortensia’s

Peeters Hortensia’s

Een bloemenzee in een kas. Verschillende kleuren, soorten en maten snijhortensia’s. Erik Peeters streeft altijd naar hoogwaardige kwaliteit, en dat is te terug te zien aan het product.

Hortensiakwekerij in Zevenbergen

De kwekerij van Erik Peeters is gevestigd in Zevenbergen. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw. Hier worden de mooiste snijhortensia’s gekweekt. Het bedrijf is 3,2 ha groot. In de kas staan 12 verschillende soorten snijhortensia’s, verdeeld over 15 kleuren. Dit is niet altijd het geval geweest. Van 2006, toen het bedrijf is gekocht, tot 2018 stonden de kassen nog vol met paprika’s. Van groenteteelt naar bloementeelt, hoe is dat verlopen?

“Mijn vrouw werkte bij een aardbeienkwekerij en daar liep Corné al rond. Hij is hier een keer op de koffie gekomen. Toen is het balletje gaan rollen en ben ik overgegaan naar Luyten voor de verzekeringen.”

Peeters Hortensia’s

Van paprika’s naar hortensia’s

De reden van het overschakelen naar de bloementeelt was de schaalvergroting. Van huis uit heeft hij altijd in de groenteteelt gezeten, dit gebeurde eerst nog in Breda. De paprikateelt moest heel groot worden, maar dit zag Erik niet zitten. “Ik ben niet de persoon voor een heel groot bedrijf. Ik heb 4 vaste medewerkers en in het hoofdseizoen heb ik er een aantal parttimers bij. Dit vinden wij prettig werken.”

Luyten afbeelding

De overstap naar Luyten

De werkzaamheden binnen het bedrijf zijn goed verdeeld. Erik verzorgt de bloementeelt en alles wat daarbij komt kijken. Zijn vrouw regelt de afdeling in de schuur en zorgt dat alles klaar staat voor de veiling. “Mijn vrouw werkte bij een aardbeienkwekerij en daar liep Corné al rond. Hij is hier een keer op de koffie gekomen. Toen is het balletje gaan rollen en ben ik overgegaan naar Luyten voor de verzekeringen.”

Verzekeringswerk Verzekeringswerk bij Luyten kunnen ze zeker aan Luyten overlaten. Door hagelschade Schade, wat nu? waren er heel wat ruiten van de kas gescheurd of eruit gevallen, naast de glasschade was er ook wat waterschade. Dit heeft Corné meteen aangepakt. Het is prima opgelost met de verzekering.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding

Een nieuwe sorteerlijn

Momenteel wordt er gewerkt aan een sorteerlijn. De nieuwe sorteerlijn moet de snijhortensia’s nauwkeurig sorteren op bol-diameter en lengte. Met behulp van deze innovatie gaan de hortensia’s met een betere sortering richting de veiling. Dit zorgt voor arbeidsbesparing, momenteel is het nog veel hand- en zichtwerk. Dit kan in de toekomst meer geautomatiseerd worden.

Verbreding van het assortiment

Dat de kwaliteit van de bloemen zo goed is maakt Erik Peeters trots. Ze krijgen regelmatig reacties over de topkwaliteit die ze leveren. In de toekomst zien ze een verbreding van het assortiment graag gebeuren. Meer diversiteit in de kleuren en een nog betere kwaliteit. Schaalvergroting staat nog altijd niet op de planning, de bloemenzee is al groot genoeg.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding
Ook eens sparren met ons over jouw bedrijf?
Neem contact met ons op.
Naar de contact pagina Direct bellen