Luyten logo icon Luyten logo
Vleesvee Naalden

Vleesvee Naalden

Flexibiliteit is belangrijk in het boerenleven. Daar weten ze bij Vleesvee Naalden alles van. Ze doen wat nodig is voor het welzijn van het vee, de kwaliteit van het vlees en de vraag op de markt.

Vleesveebedrijf Naalden in Etten-Leur

Vleesvee Naalden is gevestigd in Etten-Leur. Ze houden hun runderen volgens de norm van het Beter Leven certificaat. Wat ooit begon als een melkveebedrijf met een vleesvee-tak, draait nu volledig op vleesvee. Corné Naalden heeft deze keuze bewust gemaakt. Gekeken naar de arbeid, de opbrengsten en zijn gevoel heeft hij zich volledig op rundvlees gericht.

Een weide vol Blonde d’Aquitaine runderen. Meestal beschikken ze over 200 tot 250 stuks rundvee: 80 stieren en de rest is vrouwelijk- en jongvee. Het Franse ras staat bekend om de hoge kwaliteit van het vlees. Op het weiland kunnen ze vrij grazen, tevens wordt hier gezorgd voor de winning van de wintervoeding. Het Beter Leven segment bracht een meerwaarde teweeg voor de opbrengst en voelde meteen goed. Het was een sprong in het diepe, maar dat was het waard.

“Arko heeft een heel heldere kijk op veel zaken. Het is een duizendpoot op alle fronten. Hij komt voor uit de landbouw en herkent de zaken waar we tegenaan lopen.”

Vleesvee Naalden

Investeren in mechanisatie

Corné heeft het altijd geambieerd om met machines aan de slag te gaan. Hij heeft dan ook geïnvesteerd in mechanisatie. Het zorgt voor minder werkdruk, minder fysieke belasting en het geeft de ruimte om alles te doen wat nodig is met de middelen die ze hebben. Ze kunnen het grootste deel van de werkzaamheden gewoon zelf uitvoeren. Van het voeren tot het instrooien, uitmesten, laden en lossen.

Luyten afbeelding

Het vertrouwde gevoel van Luyten

Arko was al een bekende voor Corné voordat ze de samenwerking met Luyten zijn aangegaan. Met de tijd is hij steeds meer hulp en ondersteuning gaan bieden. In complexe zaken biedt hij zekerheid. Niet alleen op het gebied van financiën Financiele planning en verzekeringen Verzekeringen, ook op juridisch gebied is hij een grote steun. “Ik neem graag contact op met Arko om het gevoel te krijgen van begrip. Hij ziet de situatie helder in en ik hoor graag hoe hij erover denkt. Arko heeft een heel heldere kijk op veel zaken. Het is een duizendpoot op alle fronten. Hij komt voort uit de landbouw en herkent de zaken waar we tegenaan lopen.”.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding

De toekomst tegemoet

Ook in de toekomst blijft het advies en de hulp van Luyten Luyten als sparringpartner van grote waarde. Het vleesveebedrijf moet waarschijnlijk een andere locatie krijgen. Samen met Luyten wordt er een positieve draai aan de situatie gegeven. Het biedt mogelijkheden, ruimte voor verandering. De zoektocht naar een ander bedrijf, het liefst binnen dezelfde regio. Als boerenbedrijf ben je afhankelijk van wat er op je pad komt, het is nog een open einde. “Luyten heeft professionals in huis die kort bij het vuur zitten. Van alle bijkomende facetten is er kennis aanwezig. Die meerwaarde is zo waardevol”.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding
Ook eens sparren met ons over jouw bedrijf?
Neem contact met ons op.
Naar de contact pagina Direct bellen