Luyten logo icon Luyten logo
Praxis Etten-Leur

Praxis Etten-Leur

Eén van de bekendste bouwmarkten van Nederland, dat is de Praxis. Deze vind je ook in Etten-Leur, waar BB Bouwmarkten B.V. het bedrijf naar eigen inzicht draaiende houdt.

Praxis Etten-Leur is onderdeel van BB Bouwmarkten B.V.

De vestiging in Etten-Leur is een franchise onderneming met de ruimte om het bedrijf op hun eigen manier te runnen. Naast deze vestiging hebben ze ook bouwmarkten in Oudenbosch, Roosendaal en Bergen op Zoom.

BB Bouwmarkten is ontstaan vanuit 2 familiebedrijven. De naam staat voor Beste Brabantse Bouwmarkten, en die naam doen ze eer aan. Een groeiende organisatie met een hart voor de klant en het personeel.

“Het advies van Luyten is voor ons een advies op maat. Een samenwerking waarbij gekeken wordt naar de situatie zoals die voor ons van toepassing is en niet voor algemeen in de markt.”

Praxis Etten-Leur

Een nieuwe uitdaging

Frank en Babice hebben het levendige Amsterdam achter zich gelaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze hebben het bedrijf overgenomen van de ouders van Babice en van daaruit is het steeds verder uitgebouwd. ‘Destijds bestond het uit 3 bouwmarkten, hier hebben we nog een 4e aan toegevoegd. Momenteel zijn er ongeveer 140 mensen werkzaam bij ons. We hebben nog ruimte voor meer mensen!’

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding

Oog voor de klant en de medewerkers

Babice en Frank zijn trots op het bedrijf. Ze doen er alles aan om een fijne winkel te zijn, zowel voor de klant als voor de medewerkers. De focus ligt op groei. Niet alleen voor het bedrijf, de medewerkers krijgen alle ruimte om zich te kunnen ontwikkelen. ‘We willen dat ons personeel trots is op de plek waar ze werken. We hebben een medezeggenschapscommissie die bijhoudt wat er op de vloer leeft. Daar blijven we van op de hoogte. We proberen de omstandigheden goed te behouden, of wanneer nodig te verbeteren.’

Drie belangrijke kernwaarden

Het bedrijf draait volgens drie kernwaarden: openheid, activiteit en positiviteit. Deze termen dekken de lading. Dit gaat over de omgang onderling maar ook de omgang met de klant. Deze kernwaarden worden overal op de werkvloer gehanteerd. Er heerst een open werkstructuur. De medewerkers hebben een open en klantgerichte houding. Dit is iets wat ook heel belangrijk wordt gevonden.

Luyten afbeelding
Luyten afbeelding

Luyten als lokale partner

‘We hebben aan Luyten een lokale partner. Dit gaat niet alleen om de verzekering, het is een samenwerking.’ vertelt Babice. ‘Wij staan voor lokaal ondernemen, daarom werken we ook graag samen met andere lokale ondernemers. Dit is al een aantal keer succesvol gelukt met Luyten. Als ik de kracht van Luyten moet benoemen, dan zit dat voor ons in het deel hands-on. Als we te maken krijgen met een schade dan wordt er snel geschakeld. Luyten denkt mee en ter plekke zouden ze, bij wijze van spreken, extra waterstofzuigers komen brengen bij lekkage en niet alleen maar met papier in de weer gaan. We zijn zelf ook doe-het-zelvers, blijkbaar past Luyten zich daar ook op aan. Onze contactpersoon weet wie we zijn, er wordt gezorgd voor de beste prijzen uit de markt. Het volledige verzekeringspakket, daar hebben we geen zorgen over. Het is een vertrouwd gevoel dat Luyten ons geeft.’

Ook eens sparren met ons over jouw bedrijf?
Neem contact met ons op.
Naar de contact pagina 076 5021087