Luyten logo icon Luyten logo
Terug naar overzicht

Zorgverzekering

Stap jij over?
De nieuwe premies van de zorgverzekering Meer weten over onze zorgverzekering? zijn bekend. Welke past het beste bij jou? Dat hangt van veel factoren af. Jonge gezinnen hebben bijvoorbeeld heel andere zorgkosten dan ouderen. Zorgverzekeraars hebben dan ook veel verschillende verzekeringsmogelijkheden en premies. Zie jij door de bomen het verzekeringsbos niet meer? Wij helpen je graag!

De basisverzekering
Weinig keuze: je bent volgens de wet verplicht deze verzekering te hebben. Voor een aantal kosten moet je eerst het eigen risico betalen: de eerste € 385 van de zorgkosten betaal je zelf. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen in ruil voor een korting op je premie. Dit kan je zo’n € 17,50  per maand schelen. Let op: als je verwacht meer zorg nodig te hebben is het niet altijd verstandig om het eigen risico te verhogen. Weet je in januari al dat je het volledige eigen risico opmaakt? Dan kun je het eigen risico ook verspreid over het jaar betalen. Voor sommige behandelingen betaal je ook na het eigen risico nog een eigen bijdrage. Deze kosten kun je afdekken met een aanvullende verzekering.

De aanvullende verzekering: appels en peren
Wil je aanvullend verzekeren? Dan zie je al snel dat de invulling van de aanvullende pakketten bij iedere verzekeraar anders is. Dat geldt ook voor de premies. Het is dan ook appels met peren vergelijken. Bovendien geldt voor sommige aanvullende verzekeringen een medische keuring. Deze kun je niet zomaar ‘aan’ en ‘uit’ zetten. Kijk dus heel goed naar jouw eigen zorgbehoefte om je keuze te maken.

Minimale premieverschillen
Wel of geen aanvullende verzekering scheelt in de kosten. Maar de premieverschillen tussen de aanbieders zijn minimaal. Het grootste premievoordeel komt voort uit een collectiviteit, vaak via de werkgever. Vraag de mogelijkheden dus zeker even na bij je werkgever. Partners en kinderen kunnen ook op deze collectiviteit worden meeverzekerd. Verder kan het schelen of je een natura- of restitutiepolis hebt. Heb je een naturapolis? Dan heeft je zorgverzekeraar voor sommige of veel zorg afspraken met zorgverleners. Wil je vrije zorgkeuze? Neem dan een restitutiepolis. Tegenwoordig geven zorgverzekeraars ook korting op de premie als je kiest voor een pakket waarbij je alles online kunt regelen. De keuzes binnen het pakket zijn vaak iets beperkter en alle zaken worden digitaal geregeld.

Overstappen? Doe het op tijd
Een beter passende zorgverzekering Meer weten over onze zorgverzekering? gevonden? Beëindig dan voor 1 januari je huidige verzekering. Jouw huidige verzekering aanpassen? Ook dit kan tot 1 januari.

Vragen? Bel met Marian of Fleur
Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Wij hebben de verschillende zorgverzekering Meer weten over onze zorgverzekering?en met elkaar vergeleken en helpen je om de juiste keuzes te maken. Geen collectiviteit via jouw werkgever? Ook hier hebben wij mogelijkheden voor. Voor mkb’ers en zzp’ers bieden wij een collectiviteit bij CZ. Meer weten Contact opnemen?? Bel met onze specialisten Marian of Fleur via 076-5021087.

Meer informatie over dit onderwerp of direct contact?

Neem contact op met onze specialist
Fleur Mensink-Slavenburg
Binnendienstmedewerker