Luyten logo icon Luyten logo

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben. Stel je voor dat je tijdens het spelen met de hond van de buurvrouw per ongeluk de bril van de buurvrouw kapot maakt. Of je vergeet de kraan dicht te draaien in de badkamer van een vriend en veroorzaakt waterschade. In dit soort situaties kan een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) uitkomst bieden.

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen de financiële gevolgen van schade die per ongeluk wordt veroorzaakt aan een ander. Dit kan gaan om materiële schade, zoals het voorbeeld met de kapotte bril, maar ook om letselschade, zoals in het geval van een val van de trap bij jou thuis.

Aandacht voor jouw AVP

Wij staan voor je klaar

Contact opnemen

Soorten aansprakelijkheidsverzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) kun je afsluiten voor jezelf, je partner, je kinderen (als ze minderjarig en thuiswonend zijn) en je huisdieren. Samen met jou kijken onze adviseurs in Etten-Leur wat past bij jouw situatie. Hij of zij denkt ook mee over schade op het moment dat je iets leent of huurt of wanneer er schade of letsel is binnen je eigen gezin. Voor een paar euro per maand zijn jij en je gezin gedekt voor schades tot 1,5 miljoen euro.

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Als je onbedoeld schade veroorzaakt aan iemand anders, ben je in principe zelf verantwoordelijk voor het vergoeden van de geleden schade. Dit kan in sommige gevallen leiden tot hoge kosten en financiële problemen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hier tegen beschermd. De verzekeraar zal de schade dan namelijk vergoeden.

Belangrijke aandachtspunten bij dekking van aansprakelijkheidsverzekering

Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk om goed te kijken naar de dekking die geboden wordt. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade die je per ongeluk veroorzaakt aan anderen, maar dit geldt niet voor alle situaties. Zo is schade die je met opzet veroorzaakt of schade die voortkomt uit crimineel gedrag niet gedekt. Ook schade die je tijdens je werk veroorzaakt, valt niet onder de dekking van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor dien je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Het is daarnaast belangrijk om te kijken naar de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit is het maximale bedrag dat de verzekeraar zal vergoeden bij schade die je hebt veroorzaakt aan een ander. Een ongeluk kan immers grote financiële gevolgen hebben en het is prettig om te weten dat je dan voldoende verzekerd bent.

Soorten aansprakelijkheidsverzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) kun je afsluiten voor jezelf, je partner, je kinderen (als ze minderjarig en thuiswonend zijn) en je huisdieren. Samen met jou kijken onze adviseurs in Etten-Leur wat past bij jouw situatie. Hij of zij denkt ook mee over schade op het moment dat je iets leent of huurt of wanneer er schade of letsel is binnen je eigen gezin. Voor een paar euro per maand zijn jij en je gezin gedekt voor schades tot 1,5 miljoen euro!

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) ben je verzekerd voor materiële schade en letselschade die je per ongeluk toebrengt aan een ander. Dit kun je ook voor je gezin regelen. Maak een afspraak bij een van onze verzekeringsadviseurs in Etten-Leur. Samen met jou nemen ze de verzekeringsvoorwaarden door en sluiten ze eenvoudig en voordelig de beste aansprakelijkheidsverzekering af. Wel zo makkelijk. En zorgeloos!

Advies op maat

Ons advies is dan ook om altijd te kijken naar jouw persoonlijke situatie en te bepalen welke verzekeringen voor jou relevant zijn. Wil je meer informatie? Bel dan gerust onze verzekeringsadviseurs voor hulp. Ze helpen je graag bij het vinden van een passende verzekering, voor jouw veilige thuis. Wij staan voor je klaar.

Team Particulier